Monday, November 7, 2011

Rim Nova Godina!



Nova godina u „Večnom gradu“
29.12-03.01.
6 dana, 220 eur
Imperija koja se prostirala na teritoriji od Velike Britanije do Mesopotamije, ogromno carstvo čija je prestonica bio Rim ostavilo je najjači uticaj na istoriju cele Evrope. Danas u „Večnom gradu“ možete videti impozantne spomenike kulture i državu, najmanju ali i najjaču na svetu – Vatikan. Duh antike, romantični Španski trg i noćni provod prilagođen velikom broju studenata samo neke su od znamenitosti na jednom od svih puteva koji vode u Rim…




















Koloseum je jedna od najvećih građevina na svetu, ogroman amfiteatar za gladijatorske  borbe koji je primao više od 50.000 gledalaca. Prvobitno je nosio ime Vespazijanov amfiteatar , a kasnije je nazvan Koloseum zbog Neronove Kolosalne statue, koje su se uzdizale u blizini ili zbog kolosalnih dimenzija same građevine. Godine 2007. proglašen je za jedno od 7 novih svetskih čuda.





















Trg Navona, najlepši barokni trg Rima, isa osnovom u obliku izdužene elipse sa tri fontane  je popularno mesto sa prodavcima balona, karikaturistima jednopoteznih portreta, dobrim dušama koje hrane golubove i turistima.




















Šetnja gradom je najveće uživanje za posetioce. Možete napustiti standardne turističke rute i zakoračiti u srednjovekovno naselje. Razne vrste skulptura, slika i religioznih ikona … Šetnja pored reke Tibar ujedno će vas dovesti i do malih šopova prepunih suvenira, čije razgledanje će vam uzeti čitav dan. Nemojte zaobići Trestevere, boemsku četvrt koja po duhu podseća na beograsku Sadarliju.




















Vatikan, prestonica papske stolice, najmanja i najmoćnija država u jednom od najlepših gradova na svetu. Bazilika Sv. Petra, ogromni trg na koji svakog dana pristižu hiljade i hiljade katoličkih vernika najsvetija su mesta u Rimu.




















Cena 220 eur
posle 01.10. cena se uvećava za 20 eur
prijave u prostoriama agencije Jungle Travel, Njegoševa 31v u Beogradu
informacije na telefone 064/253-6067, 061/2155-984

No comments:

Post a Comment